Delavnice

Že več kot petnajst let vodim predstavitve – trenutno 35 ljudskih glasbil in imam bogate izkušnje z delavnicami, na katerih izdelujemo ljudska glasbila. V sklopu delavnic običajno pripravim tudi predstavitev glasbil. Delavnice so odlična priložnost, da se udeleženci spoznajo z ustvarjalnostjo in tradicijo ljudske glasbe in glasbil – glasbilo, ki ga sami izdelajo, pa tudi odnesejo domov.

Delavnice vodim v vrtcih, osnovnih in srednjih šolah, na fakultetah in za odrasle – se pravi za udeležence od 5 – 99 let. Delavnice na šolah vodim v okviru glasbenega pouka, kulturnih dni, tehničnih dni, ob posebnih šolskih dogodkih ipd. Delavnice za odrasle vodim na raznih tečajih, srečanjih, poletnih šolah, prireditvah.

Zahtevnost izdelave prilagodim glede na starost in zmožnost udeležencev. Material in vse potrebno pripravim in prinesem s seboj. Na koncu delavnice tudi skupaj zaigramo in zapojemo – to je neprecenljiva in nezamenljiva izkušnja skupnega ustvarjanja, ko se rojeva glasba.

V zadovoljstvo mi je, ko opazujem smeh in radoživost udeležencev ter njihovo veselje, ko čudovita glasbila, odnesejo domov.

Popravila

Popravljanje glasbil mi je v veselje in izziv. Če imate glasbilo, ki ga je potrebno popraviti, me le pokličite.

Z veseljem se vam posvetim, vam svetujem, glasbilo pregledam in ugotovim, kaj je potrebno popraviti in če je popravilo sploh možno. Znan sem po tem, da sem popravil tudi glasbila, nad katerimi so drugi obupali.

Na željo lastnika lahko glasbila tudi dopolnim z dodatki in jim vdihnem več funkcij.

Najraje popravljam starine, ki zahtevajo veliko pozornosti, potrpežljivosti, znanja in spretnosti. Rad jih iztrgam zobu časa in jih povrnem nazaj v življenje.

Če imate staro glasbilo, pa nimate želje, da bi ga popravljali, mi ga lahko prinesete, saj ga lahko tudi odkupim.

WordPress Video Lightbox